Nyttige bøker om vin, vindistrikter, drinker, oppskrifter, kaffe, cognac og whisky. Bøkene får du hos Bokkilden og linkene fører deg direkte til boken som er omtalt.
Smak på vin Jancis Robinson
Boka gir en innføring i vinsmaking. Her får man vite hvordan man smaker og beskriver forskjellige vinsorter, forskjellen på de ulike hvite og røde druesortene og hvilke type viner som blir laget av de forskjellige sortene. Boka tar også for seg sterke og musserende viner, hvordan man servere vin og hva man kan servere til. |
Vinglede Stig Lundberg
VG’s anerkjente vinekspert Stig Lundberg gir en grundig innføring i vinens verden, samt nyttige råd og tips. Gode forslag fra Vinmonopolets basisliste. Her lærer du om blant annet vinplanter, vindruer, vintyper, vinland og vinvalg og produksjon. Råd om å lage vin, hvordan vin skal serveres og om hvordan vurdere vin. |
Bar boka Jan Vardøen
Jan Vardøen er innehaver av Bar Boca på Grünerløkka. I Bar Boka skjenker han sjenerøst av sine erfaringer og kunnskaper fra lang fartstid som bartender rundt i verden. Cocktail og drinkguide med flere kjente oppskrifter og detaljert fremgangsmåte til rundt 80 klassiske og kjente drinker og cocktails. |
Tøffe drinker Jan Vardøen
Her kan du lese om hvordan imponere gjester med tøffe drinker, enkelt, med de ingrediensene du har i huset. Forslag til tilbehør. Forfriskende alkoholfritt drikke, kapittel om martini, historien om hvordan drinkene ble til, tips hvis du har drukket for mye, råd om hvordan du får rask servering i en bar. |
Kaffe Torkjell Winje
Boken for deg som er glad i kaffe og som har lyst til å utvide ditt eget kafferepertoar, og ikke minst vite litt om de ulike kaffevariantene. Men først og fremst er dette en hyggebok for alle kaffeelskere. En av Norges fremste kaffekjennere forteller om varme og kalde kaffedrikker. |
Schibsteds store bok om konjakk
Boken presenterer over 80 konjakknegocianter, fra små vindyrkere i Grande Champagne til store, internasjonale konserner som Hennessy, Martell og Rémy Martin. |
Schibsteds store bok om whisky
Boken handler mest om skotsk, irsk og nordamerikansk whisky, men omtaler også whisky fra Japan – med vekt på de ulike merkene. Boken har kapittel om hvordan whisky fremstilles. Hva er hemmeligheten bak et whiskymerkes spesielle duft og smak? Presentasjon av ca 250 sorter. |