Her finner du en liten huskeliste for en beskrivelse av de ulike vindruene og hva som kjennertegner dem. Både røde og hvite druer er beskrevet.
Huskeliste røde druer
Barbera | skarp og syrlig, forfriskende, italiensk. |
Cabernet Sauv. | den fremragende solbærlignende røde druen. |
Gamay | den saftige røde Beajoulais druen. |
Grenache | som modne jordbær og krydder, ofte i blandinger. |
Merlot | saftig og plommeaktig, del av klassisk Bordeaux blanding. |
Nebbiolo | strenge og garvestoffrike, mørk drue fra Nordvest Italia. |
Pinot Noir | Lunefull drue, grunnlag for elegante, slikebløte viner. |
Pinotage | En jeg-elsker-eller-hater-den drue fra Sør-Afrika. |
Sangiovese | Hoveddruen i Chianti, smak av søtsure, røde druer. |
Syrah/ Shiraz | Krydret drue med varm kjerne. |
Tempranillo | Spanske jordbær og plommer. |
Zinfandel | Californias altmuligdrue, best som krydrede rødviner. |
Huskeliste hvite druer
Chardonnay | Moden fersken og toastpreg, klassisk internasjonal hvit. |
Chenin Blanc | Lunefull, den fruktig, mineralske druen fra Loiredalen. |
Gewürstraminer | Usedvanlig krydret og eksotisk hvite, best i Alsace. |
Muscat | Tørre og søte viner som faktisk smaker drue. |
Pinot Gris | Nøytral i Italia, rik i Alsace, har alltid et innslag av honning. |
Riesling | Den stålaktige aristokraten blant de hvite druene. |
Sauvignon Blanc | Stikkelsbærnesle. Like bra fra Loiredalen og NewZeeland. |
Semillon | Sitron og vokspreg. Tørre, og søte fra Bordeaux og Australia. |
Viognier | Den praktfulle, aprikoslignende hvite fra Rohne – dalen. |
Kilder: ukjent
Bilder: iStockPhoto